Mám 150l boiler nahřívany plynovým kotlem přes výměník a řeším regulaci jeho nahřívání. Buď je varianta že nastavím regulátoru velkou hysterzi, takže například k večeru kdy se sprchujem boiler nahřeje na 75C a následný ohřev zapne až při poklesu třeba pod 45C což na běžné mytí rukou apod. stačí. Kotel má na plný výkon 24kW, takže nějaké výjimečně stavy kdy bych potřeboval hodně teplé vody přes den mne netrápí, ťuknu na tlačítko a voda je za 10 minut nahrata.
Nebo je lepší udržovat teplotu neustále někde řekněme kolem cca 50-55C a teplotní peak na vychcípani breberek tam naprogramovat jen občas?
Pak nevím co řešíte. Pokud na sprchu vyplýtváte 150l vody nahřáté na 70C, tak Vám nejde o šetření.
Nechci v žádném případě podceňovat vaše schopnosti,ale - tak zkuste postavit dítě do sprchy 45°C ...ovšem svoje. Já…
https://www.idnes.cz/bydleni/koupelna/termostaticke-baterie-usetri-penize-ale-nejsou-pro-kazdeho.A050719_144205_koupelna…
Pak nevím co řešíte. Pokud na sprchu vyplýtváte 150l vody nahřáté na 70C, tak Vám nejde o šetření.
před 6 dny
Tohle je v mem pripade fakt kravina. Pres den by tech 40C na myti rukou snad stacilo, ale pro sprchovani bez sance.…
před 6 dny
To máte také pravdu. A proto (pro pana HM) je na termost. baterii na 38°C vždy aretace,aby hlavně děti nepřekročily…
před 7 dny
14 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení