Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
mám dva dotazy na dodatečné provedení hromosvodu u starého domu. Poradíte mi, prosím? U domu byl hromosvod s jedním svodem a tento hromosvod byl odstraněn s rekonstrukcí střechy.
Nyní provádíme instalaci nového hromosvodu se 4 svody (dům cca 12x8 metrů) do dodatečně položeného zemnícího pásku kolem domu.
1) Má nebo nemá se zemnící pásek propojit také s vedením uzemnění elektroinstalace ve skříni (viz příloha)? Technici z ČEZu říkají, že se pásek připojovat nemá, že uzemnění elektroinstalace vede někde dál od domu a hromosvod má mít uzemnění zvlášť. Jinde jsem slyšel, že nový pásek pro hromosvod se k uzemnění elektroinstalace připojit má.
2) Musí být nový pásek pro hromosvod položený po celém obvodu domu? Jedna strana domu má kolem zabetonovanou plochu. Bylo by možné položit pásek jen ze tří stran - do tvaru písm. C, kde na koncích bude 1. a 4. svod a tedy budou všechny svody spojeny?
Děkuji.
Jindřich
Někdo vám na to bude muset udělat revizi. Doporučuji opačný způsob než se obvykle dělá - totiž nějak to zbastlit a…
Dobrý den, na úvod bych chtěl říci, že původní hromosvod zhotovený podle staré normy ČSN 341390, platné do 31.1.2009…
Člověče co to tady radíte za nesmysly, norma ČSN 341390 skončila 31.1.2009 a od 1.11.2006 v souběhu platí nová norma…
Člověče co to tady radíte za nesmysly, norma ČSN 341390 skončila 31.1.2009 a od 1.11.2006 v souběhu platí nová norma…
před více než rokem
Dobrý den, na úvod bych chtěl říci, že původní hromosvod zhotovený podle staré normy ČSN 341390, platné do 31.1.2009…
před více než rokem
Někdo vám na to bude muset udělat revizi. Doporučuji opačný způsob než se obvykle dělá - totiž nějak to zbastlit a…
před více než rokem
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení