Dodatečné provedení hromosvodu a současné uzemnění elektroinstalace

Rubriky:

Reklama
JM Jindřich Mareš @jindrich.mares před rokem23.05.2023 14:10:37
Dodatečné provedení hromosvodu a současné uzemnění elektroinstalace

Dobrý den,
mám dva dotazy na dodatečné provedení hromosvodu u starého domu. Poradíte mi, prosím? U domu byl hromosvod s jedním svodem a tento hromosvod byl odstraněn s rekonstrukcí střechy.

Nyní provádíme instalaci nového hromosvodu se 4 svody (dům cca 12x8 metrů) do dodatečně položeného zemnícího pásku kolem domu.

1) Má nebo nemá se zemnící pásek propojit také s vedením uzemnění elektroinstalace ve skříni (viz příloha)? Technici z ČEZu říkají, že se pásek připojovat nemá, že uzemnění elektroinstalace vede někde dál od domu a hromosvod má mít uzemnění zvlášť. Jinde jsem slyšel, že nový pásek pro hromosvod se k uzemnění elektroinstalace připojit má.

2) Musí být nový pásek pro hromosvod položený po celém obvodu domu? Jedna strana domu má kolem zabetonovanou plochu. Bylo by možné položit pásek jen ze tří stran - do tvaru písm. C, kde na koncích bude 1. a 4. svod a tedy budou všechny svody spojeny?

Děkuji.
Jindřich

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.