Tloušťka sousední stěny

Reklama
JS Jan S @jan.s587 před rokem25.05.2023 13:01:50
Tloušťka sousední stěny

Dobrý den všem,

rád bych se zeptal na odbornou radu někoho, kdo má již zkušenost, nebo alespoň teoretický názor na můj dotaz:

Zvažuji koupi řadového domu, který má jednu sousední stěnu s druhým domem. Z "mojí" strany je na společné stěně schodiště, ze strany sousedů se bude jednat o stěnu obývacího pokoje (např. s televizí).
Tato stěna je dle stavitele z cihel Porotherm AKU 30. Bohužel žádná dilatační spára mezi domky není, a od sousedů mě potencionálně dělí pouze tato stěna (+omítka samozřejmě).
Otázka tedy zní - je taková stěna dostačující pro splnění určitého standardu neprůzvučnosti, za předpokladu, že sousedé nebudou vyloženě řvát nebo pařit každý den? (s nějakými zvuky samozřejmě počítám)
Mockrát děkuji za názor.

P.S. Bydlím v novostavbě v bytě, a stoupačky jsou teda peklo, stejně tak sousedé přes stěnu (jde o první patro které je z železo-betonového skeletu , kde je společná stěna 40cm), tak trochu doufám že by to v této řadovce mohlo být trochu lepší...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.