Výměna kotle na dřevo

Rubriky:

Reklama
KF Klára Fisherová @klara.fisherova před 11 měsíci26.05.2023 10:58:44
Výměna kotle na dřevo

Zdravím vás všechny a prosím o radu. Potřebuji vyměnit starý kotel na dřevo 2.emisní třídy za nový s využitím kotlíkových dotací (dům seniora). Dosud se topí v kotli na dřevo, bohužel je asi předimenzovaný, má velkou spotřebu. Navíc nebude vyhovovat legislativě. Vzhledem k tomu, že zásoby naštípaného dřeva ještě jsou celkem velké, není zde možnost plynu a do tepelného čerpadla nechceme jít, zbývá možnost opět koupit kotel na dřevo, případně peletky (nevím, jestli se to dá z důchodu cenově utáhnout) nebo kombinaci. Dům je velký, určitě bude mít kolem 300m2 užitné plochy, možná i více.
Nevím , kde začít. Kotlíkové dotace se budou vyhlašovat v září 2023. Nevím, kde sehnat někoho, kdo by přišel do toho domu a po nějakém posouzení velikosti domu, otopné soustavy, komínu a zateplení (není) by navrhl vhodné řešení. Nemáte někdo tip na někoho ze severních Čech - Českolipsko? mám poptávat topenáře nebo jinou profesi?
Jaký typ (značku) kotle na biomasu doporučujete? Na co při výběru nezapomenout, podle jakých parametrů hledat?
Máte s někým dobré zkušenosti nebo naopak někoho z oboru nedoporučujete? Moc díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.