Problematika systému zastřešení atypické garáže

Rubriky:

Reklama
DR David Ryba @david.ryba před 11 měsíci26.05.2023 19:28:16
Problematika systému zastřešení atypické garáže

Zdravím, jsem student architektury pracující na své první realizaci (garáž s dílnou a sezením) a rád bych si nechal poradit, jaký způsob zastřešení bude v tomto případě nejlepší. Procházel jsem několik variant a stále jsem nenašel tu ideální.

Faktory: garáž bude zateplená a volně stojící, s obvodovým zdivem (z keramických TI tvárnic) není možné hýbat, vnitřní dispozice by měla být co nejvíce otevřená, garáž by měla být co nejnižší, bez atiky, přikládám půdorysné schéma.

Jako první mě napadl keramický systém MIAKO (nebo jiný keramický/panelový systém), který sice zvládne rozpětí 8 m, nikde jsem ale nedohledal, zda by jeho instalace byla možná i na takto atypický půdorys. Je zde také problém s výškou střešní konstrukce, jelikož při světlé výšce 2400 mm, stropu 250 mm, zateplení 150 mm a sklonu střechy 2° bude výška garáže kolem 3250 mm a já bych se rád dostal pod 3 m.

Tento problém je ještě umocněn u železobetonového stropu, kde jsou na toto rozpětí potřeba žebra s výškou cca 400 mm (spočítal jsem z maximálního rozpětí od trámu 7 670 mm). Nakonec mě napadlo, zda nebude nejlepší udělat strop/střechu dřevěnou, kde bych mohl dát TI mezi trámy a dosáhnout tak nižšího pohledu. Nenašel jsem ale, že by dřevo zvládlo takové rozpětí a nevím, zda bych mohl na průvlak (na schématu) umístit trámy, které by cca kopírovaly parkovací stání a tak snížili rozpětí na nějakých 6 m.

Budu moc vděčný za jakékoliv nápady, rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.