Počet okruhů podlahového topení

Rubriky:

Reklama
LP Lumomír Pavlík @lumomir.pavlik před 11 měsíci29.05.2023 07:52:56
Počet okruhů podlahového topení

Dobrý den,
svépomocí bych si chtěl položit podlahové topené v jedné místnosti 18m2 (4,9 x 3,7 x 2,7m) staršího domu z roku 1937, obvodové zdi 45cm z klasické cihly. Nově mám v této místnosti podkladní beton, hydroizolace a 16cm XPS. Bude systémová deska Varionova bez izolace a trubka Rehau 17x2mm.
Rozteč trubek jsem chtěl dát 15cm. A to celé zakrýt betonovou mazaninou 6cm s "chlupy" - nebo doporučujete klasikou KARI sít?.

Dle obecných informací by tak bylo 6,67m trubky na 1m2, takže celkem 120m. Jinde jsem se ale také dočetl, že jeden okruh by měl být v rozmezí 80-120m kvůli hydraulickému odporu. Vychází mi to na horní hranici doporučení. Když dám ale dva okruhy, tak zas to bude výrazně pod "doporučenou" hodnotu.
Je tedy lepší jeden nebo dva okruhy? Děkuji za případnou radu

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.