Zateplení střechy a lepení parozábrany

Rubriky:

Reklama
DN David Novotný @david.novotny571 před 11 měsíci30.05.2023 20:07:41
Zateplení střechy a lepení parozábrany

Prosím o posouzení zda má úvaha o zateplení střechy je správná. Vše jsem se pokusil zakreslit do nákresu v příloze.

Mezi krokve a pod ně chci vměstnat 300mm minerální izolace (vaty) a to tím způsobem, že na krokve přidělám krokvové závěsy a na ně se poté uchytí SDK profily. Na tyto profily se nalepí parozábrana. Zde mám první dotaz - jakým způsobem spojit parozábranu s pozednicí, pokud možno bez tepelného mostu? Fasáda ještě není zateplena, proto mě napadlo řešení mezi krokve a podlahové půdní trámy na pozednici pěnou nalepit polystyren a na tento polystyren poté přilepit i tu parozábranu s tím, že vata bude vyvedena až za pozednici na hranu obvodové zdi, tak aby posléze šla napojit i fasádní izolace.

Další dotaz spočívá v nutnosti realizace věnce? Nyní chci střechu pouze zateplit a mít půdu připravenou pro možnou budoucí realizaci podkroví (suchá výstavba) na kterou možná dojde a možná ne. V podkroví se nic vyzdívat nebude. Jen by se realizovalo vyrovnání podlahy a na nyní uvažované zateplení střechy tedy rastr pro SDK by se přidělaly stavěcí třemeny a další rastr, tím by vznikla mezera cca 7 cm kam by se vešly rozvody elektřiny a mezera by se následně zase vyplnila vatou a vše se zaklopilo SDK deskami.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.