FVE - Problémy s baterií nebo nastavením? Velmi malá kapacita baterie.

Rubriky:

Reklama
TT Tom Tom @tom.tom278 před 11 měsíci01.06.2023 10:14:28
FVE - Problémy s baterií nebo nastavením? Velmi malá kapacita baterie.

Dobrý den, prosím o radu / pomoc. Mám FVE 9,72kWp, střídač Deye Sun 10k, baterii Gen2 PoeerBlock LiFePO4 10kwh. Instalace od Maliny, vše v pořádku, nainstalováno, předáno, dotace vyřízena. Nicméně servisu se asi nedovolám. Posledních 14 dní jsem začal registrovat že mám baterii v podvečerních hodinách vybitou a elektřina se brala ze sítě. Takze jsem to začal trošku pozorovat. Problém vypadá že je v kapacitě nebo nastavení baterie/střídače. Hned ráno jakmile začne FVE vyrábét, baterie se okamžitě nabije na 100%, stejně tak když začne dům z baterie čerpat, tak se okamžitě vybije na 20%. Třeba během minuty. Jako by v baterii byla uložena energie např. 100 - 200W, nevím. Nenapadá někoho čím by to mohl být, popřípadě jak problém vyřešit? Popřípadě pokud někdo má kontakt na šikovného technika z Moravy, uvítám. Moc Děkuji, Tom

Edit: FVE spustena v prosinci 22, vše fungovalo ok, od 3/23 povoleny přetoky do sítě, také vše fungovalo ok, problémy se objevily asi někdy v květnu 23.

Update 3.6. : Tak pokud by někdo řešil stejný problém, tak posílám update. Ozvali se mi z Maliny, že se jedná o SW problém na který mají řešení a pošlou technika, který přehraje sw v baterii. Pokud se podaří vyřešit, dám znovu update. Díky všem za pomoc

Upraveno autorem před 11 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.