FVE - Problémy s baterií nebo nastavením? Velmi malá kapacita baterie.Dobrý den, prosím o radu / pomoc. Mám FVE 9,72kWp, střídač Deye Sun 10k, baterii Gen2 PoeerBlock LiFePO4 10kwh. Instalace od Maliny, vše v pořádku, nainstalováno, předáno, dotace vyřízena. Nicméně servisu se asi nedovolám. Posledních 14 dní jsem začal registrovat že mám baterii v podvečerních hodinách vybitou a elektřina se brala ze sítě. Takze jsem to začal trošku pozorovat. Problém vypadá že je v kapacitě nebo nastavení baterie/střídače. Hned ráno jakmile začne FVE vyrábét, baterie se okamžitě nabije na 100%, stejně tak když začne dům z baterie čerpat, tak se okamžitě vybije na 20%. Třeba během minuty. Jako by v baterii byla uložena energie např. 100 - 200W, nevím. Nenapadá někoho čím by to mohl být, popřípadě jak problém vyřešit? Popřípadě pokud někdo má kontakt na šikovného technika z Moravy, uvítám. Moc Děkuji, Tom
Edit: FVE spustena v prosinci 22, vše fungovalo ok, od 3/23 povoleny přetoky do sítě, také vše fungovalo ok, problémy se objevily asi někdy v květnu 23.
Update 3.6. : Tak pokud by někdo řešil stejný problém, tak posílám update. Ozvali se mi z Maliny, že se jedná o SW problém na který mají řešení a pošlou technika, který přehraje sw v baterii. Pokud se podaří vyřešit, dám znovu update. Díky všem za pomoc
Upraveno autorem před více než rokem