TZB-info - Pozor na komín při…
Podcenění rizika vzniku požáru od komínu při dodatečném zateplení podkroví v rámci programu Nová zelená úsporám light se může vymstít. Rizika a doproručení jsou popsány v článku a měli by je…
Dobrý den,
potřeboval bych poradit nebo potvrdit jestli je moje představa správná.
Aktuálně řeším zateplení půdy a s tím musím pořešit izolaci komínů. Jedná se o dva komíny každý s dvěma průduchy.
První komín pro krbová kamna, minuly rok vyvložkovaný nerezem 0,8mm , frézovaný na 180 a vložka 160, druhý průduch slouží jako přívod vzduchu ke kamnům ze sklepa.
Druhý komín pro plynový kotel , starý stacionární. Zaústění od plynového kotle do koménu je v nějaké plechové rouře ale jestli je ta roura i uvnitř to bohužel teď nevím.
Aktuální skladba stropu je nahozený rákos a prkna které jsou přímo u komínu. Po rozebrání stropu jsem se dostal do stavu viz. fotka.
Moje představa je komín dohodit jádrovkou a teď nevím jestli vyřezat prostup kolem komínu dolů abych odstranil z blízkosti prkna a pak na komín přilepil cetris desky nebo jestli jen nahodit a použít nějakou fasádní vatu kterou bych na to komín přilepil. Nebo to prostě jen dohodit jádrovkou a oklo dát normální minerální vatu kterou budu zateplovat podlahu.
Jeden komín říkal nalepit cetris, druhý říkal že tam mám nechat 10 cm volnou mezeru aby to dýchalo což se mi úplně nezdá.
Skladba stropu v závětu bude sádrokarton, parozábrana, původní nahozený rákostový strop, prkna, 32cm vaty, prkenný záklop.
Děkuji za radu
Ano, u plynoveho odkoureni je podle meho situace uplne odlisna. A pokud to delate s poradkou s kominikem, melo by to…
před více než rokem
Já osobně z toho mám dobrý pocit a klid na duši 😂 U plynového komínů ještě váhám ale kominík mi říkal že tam nemá…
před více než rokem
Toto zni za mne docela dobre.
před více než rokem
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení