Perlitova omitka-vlhkost

Rubriky:

Reklama
AH Anna Heis @anna.heis před 11 měsíci10.06.2023 17:38:24
Perlitova omitka-vlhkost

Mate s tím někdo prosim zkušenosti? Idea se mi moc libi. Nechci tuhle omitku jako termoizolační, tomu nevěřím, ale na sanaci vlhkého zdiva.
Nestavební stranky o zivotnim prostredi uvadi: třeba vyzdvihnout obzvláště kapilární vodivost a schopnost regulace vlhkosti. V omítkách tak vlhkost, která vzlíná ze spodu, může velmi snadno vyschnout

Zazraky slibuje omitka klimasan. Absorbuje vlhkost, postupně vypousti. Údajně prokazano, ze drzi vlhkost vzduchu 40-60%. Navic vysoke ph bojuje proti plisnim. Slozeni:cement, vapno, perlit celuloza. Difuzni odpor 6.Avsak nechutne drahy.

Proti tomu omitky s perlitem. Vetsinou jsou označeny jako termoizolační, ale obsah perlitu (většinou cca stejné slozeni:cement, vápno a perlit +pojiva) a logika říkají, že by tedy taky měly být sanacni. Někde to i uvádí. Vetsina ma difuzni odpor 8. Myslite, ze budou srovnatelné s klimasanem? Na netu jsou návody jak to namíchat doma. To vyjde asi nejlevnějsi, ale nemohu dohledat, jak moc sanacni pak budou. Navic v návodech je vždy dost cementu. Potrebuji spise vapennou a nevim jaky pak poměr.

Myslite, že je to lepší reseni, než klasická sanační omitka? Myšlenka mi přijde logická, ale zkušenosti nemohu nikde dohledat. Hledám něco na kotovici. Spíš jako doprovodné opatření. Bývá tam problém s kondenzaví vody u podlahy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.