Vyhledávání
Naše další weby
Zdravím,
uvažuju o instalaci malé FVE o výkonu 800 W se zapojením do zásuvky. Máte někdo přímou zkušenost a můžete doporučit/odradit od pořízení?
Láká mě představa jednoduchého zapojení a fungování, ale na webu jsem našel několik úskalí:
- nutnost instalace odborníkem od 600 W, jinde píšou od 800 W (nevíte, jak to tedy je?)
- Povinnost informovat/zaregistrovat i malou FVE u provozovatele el. rozvodné sítě - je to povinné pro všechny bez ohledu na velikost FVE?
- Musím řešit vhodnost elektroměru (obousměrný??), když by nebyly žádné přetoky a vše by bylo spotřebováno v domě (tj. mimo elektroměr).
- Musí být nějaká pojistka (např. proudové relé?) proti přetokům do sítě (v případě, že by přece jen byla výroba větší než spotřeba (např. by se nějaký spotřebič vypnul/pokazil)
- je možné instalovat na plochou střechu garáže o sklonu 5 st.? Jsou to významné ztráty oproti doporučenému ideálnímu sklonu?
již jsem psal v jiném příspěvku mám schválený EGD systém 800W bel revizí a povolení legálně a pokud bude někdo mít…
před 11 měsíci
A psal jste, že chcete realizovat FVE a tam jak u té do 800 W, tak i větší "oddělené" závisí na tom, jestli…
před více než rokem
Kazde lidske konani nese nejake naklady a jde o uzitek, ktery vam zpusobuje. Pro nekoho je zasadni hajit sva prava. I…
před více než rokem
13 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení