Vyhledávání
Naše další weby
Ahoj, stavba pokročila a nyní jsem ve fázi kdy se rozhoduji jako zvolit skladbu plovoucí roznášečí vrstvy v podkroví. Aktuálně mám skladbu stropu/podlahy následující: trámový strop s foukanou izolací (trámy cca 20/16, různá rozteč, ale max 90 cm) na nich je vyrovnávací rošt z hranolů 5*7 cm (na výšku, rozteč cca 48 cm) a zakolopené to je prkny 26 mm (na konstrukční vruty 4x60) Na tom nyní stojí SDK příčky. Výška do stropu je nyní 252 cm. Kročejovku s plovoucí roznášečí vrstvou nechci moc vysokou. Jendak nechci ubírat z výšky místností a zvyšovat hranu patra od přízemí (aktuálně cca 325 cm), ale také proto že centimetry stojí peníze ;) Zatím mám v hlavě dvě varianty:
1) Kročejovka 20 mm Isover TP (nebo obdobný materiál), 2 x 12mm OSB křížem slepit a sešroubovat/sponkovat. Celkem cca 45 mm.
2) kročejovka 20 mm Isover TP, 2 x Knauf F145 12mm dle návodu. Celkem opět 45mm.
Co jsem tak koukal, tak 2x12 mm je naprostý standard u sadrových podlah pro obytné prostory. Předpokládám že OSB na tom s pevností nebude hůř.
Otázka je... bude to stačit? Případně kde přidat/ubrat. Berme v potaz, že bych se tou skladbou chtěl držet kolem 5 cm. Osobně se kloním spíše k variantě s OSB, jelikož jsou všude dostupné a veškeré nářadí k tomu mám...
Když to takto berete, ano křížem položené a slepené desky budou mít větší pevnost nebo rovnoměrnější modul odporu v…
před více než rokem
Potom mi tedy vychází ze dvě vrstvy položené křížem a dobře slepené budou mít lepší vlastnosti než jedna vrstva…
před více než rokem
Asi si nerozumíme, chci tvrdit opak. Jakýkoliv lepený spoj ať natupo nebo pero drážka je považován z hlediska nauky…
před více než rokem
22 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení