Dobrý den,
na chatě máme malý sklípek (termokomora, kde nikdy nemrzne), kde máme nádrž na vodu s vodárnou pro zimní provoz a úschovu zavařenin apod.. Je to sklípek velikosti 2x2 m vysoký 2,2 m.
Stěny jsou izolované - IPA. Podlaha není nově izololovaná , ale na pohled je suchá. Domnívám se, že je tam izolace - chatu jsem koupil. Přesto je tam vlhkost kolem 80% a pokud nepoužiji vysoušeč vlhkosti, třeba láhve plesniví.
Větrání mám pomocí roury 100 mm na venkovní straně ve výšce 170 cm a z protistěny větrám dole větrám do velkého sklepa, kde je celoročně otevřené okno 60x60 cm a nic tam neplesniví.
Potřebuji problém s vlhkostí vyřešit a jsem přiraven udělat cokoliv. Třeba rozřežu nádrž na vodu IBC (dveřmi neprojdu a pak koupí 300 l, která projde) a udělám izolaci podlahy nebo zvětším větrací otvory ve sklípku. Potřebuji poradit jak udělat účinné větrání. Není také nádrž s vodou příčinnou vlhosti ve sklípku? Prosím o rady. Děkuji.
Děkuji vám za cenné rady při zajištění vhodného prostředí ve sklípku na chatě.
před více než rokem
V létě je vlhkost především ze vzduchu. Viz obrázek pár hodin zpátky. To znamená, že se vlkost do sklepa dostane i…
před více než rokem
Dobrý den, chápu a znám to také. Vlhko z podlahy zjistíte tak že ideáln nějakým vysavačem vysajete prach z podlahy v…
před více než rokem
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení