Dobrý den, chtěl bych si zastřešit kus zahrady nalepením pergoly na barák. Ale nevím jak to udělat když tam bude na zdi 15cm EPS. Napadlo mě následně vyzdít takovéto sloupky těsně u EPS a následně na ně posadit ten hlavní nosný trám. Nechci totiž šroubovat do EPS. Je to dobý nápad? Určitě sloupkům udělám pořádné základy. Jiná možnost mě nenapadá. Zatím nemám ještě ani ten EPS takže bych teoreticky mohl přímo do cihel našroubovat nějaké konzole, trámy na to posadit a EPS dát pak okolo trámů. Ale trámy se kroutí pracují a myslím že by se EPS mohl poničit timto pnutím. Proto bych volil ty sloupky kde by byla ta konstruce pergoly oddělená od domu.rozměr by byl délka - 9m, šířka ... ještě nevím ale min. 3m odhaduji.
Dobrý den, ano asi chápu. Toho jsem se taky bál. Ale patky budou zabetonované a závitové tyče skrz EPS do fasády. Nic…
před více než rokem
Já jsem navrhoval udělal oporu z dřevěných trámků, plně samonosnou a zavětrovanou a ty zavitové tyče jen pro dodatečné…
před více než rokem
Nic na EPS nepřitahovat přes závitové tyče, to k ničemu dobrému nepovede. Nelze aplikovat nějaké rozumné dotažení,…
před více než rokem
13 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení