Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
chtěl bych Vás poprosit o radu. Mám 5 let postavenou novostavbu. Než jsem pochopil, že stavební firma, co mi měla dům stavět stojí za ..., dokázali napáchat pár škod. Většinu se mi podařilo v průběhu dostavby svépomocí odstranit, ale minulou zimu se mi začala v ložnici objevovat plíseň na zdech. Do začátku letošní zimy bych chtěl problém odstranit, tak jsem začal pátrat ve výkresové dokumentaci a fotkách z průběhu stavby.
Dům je postaven dle nákresu v příloze. Jako první problém vidím absenci svislé izolace (tehdy mi bylo řečeno, že je to zbytečné a že soklový polystyrén stačí). Druhý problém je v detailu mezi zakládací cihlou / zateplením soklu a zdicí cihlou a zateplením fasády. Toto si myslím, že je hlavním důvodem vzniku plísně, protože detail není precizně udělán a v určitých místech je mezi soklovým polystyrénem a zdicí cihlou i 2 cm škvíra, což následně vede k promrzání cihly.
Je má úvaha správná? Jak je možné tento detail s rozumnou pracností odstranit?
Děkuji za rady.
Tomáš Marek
Důležité je kde se ta plíseň tvoří - u podlahy, u stropu, v rozích po celé výšce?
před více než rokem
Problém růstu plísní je mnohem komplexnější než si myslíme. Stěna může vlhnout i v létě, protože je ve vzduchu vyšší…
před více než rokem
Už to psal i Homola,nízká teplota a větrání,těch 21 máte v 1,5 m ,dole je méně. Mí zákazníci snížili teplotu o jeden…
před více než rokem
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení