Topení v domě

TV Tomáš Vávra @tomas.vavra925 před více než rokem17.08.2023 23:57:44
Topení v domě

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu ohledně soustavy Atmos DC25s + "aku" 500 l a podlahové topení v novostavbě. Dům jsem koupil rozestavěný a postupně dávám dohromady topení. Potřeboval bych se s kotelnou dostat do stavu vhodnému k výchozím revizím a zkouškám. Přikládám schéma soustavy, které jsem vytvořil v rámci mých možností, projekt topení k domu není. Na schématu je zakreslený aktuální stav a k tomu navíc naplánované změny: přidání expanzní nádoby 80 l a PV na výstup kotel (aktuálně je PV u malé EN, která je mezi čerpadlem zpátečky a směšovacím ventilem).

1. Pojistný ventil u kotle má být v nejvyšším místě potrubí max. 20 DN daleko od výstupu. Stačí přidat odbočku z výstupu kotle a tam dát PV a tlakoměr? Může být pojistný ventil, popřípadě jiné armatury nebo třeba mirelon tak blízko kouřovodu viz obrázek?

2. AKU nádrž má topnou spirálu - neměl by být ještě pojistný ventil k AKU před uzavíratelnými ventily?

3. Cirkulace TUV nefunguje - čerpadlo ukazuje nulový průtok. Není tam nějaká zásadní chyba v zapojení? Ještě chci vyzkoušet zda není zaseklý zpětný ventil cirkulace, nic jiného mě nenapadá.

4. Není k aku potřeba teplotní pojistny ventil? Vycházím z tohoto článku https://www.topin.cz/clanky/predpisy-pro…

5. Jsou v zapojení nějaké problémy které by mohli bránit získání výchozí revize?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.