Topení v doměDobrý den, chtěl bych poprosit o radu ohledně soustavy Atmos DC25s + "aku" 500 l a podlahové topení v novostavbě. Dům jsem koupil rozestavěný a postupně dávám dohromady topení. Potřeboval bych se s kotelnou dostat do stavu vhodnému k výchozím revizím a zkouškám. Přikládám schéma soustavy, které jsem vytvořil v rámci mých možností, projekt topení k domu není. Na schématu je zakreslený aktuální stav a k tomu navíc naplánované změny: přidání expanzní nádoby 80 l a PV na výstup kotel (aktuálně je PV u malé EN, která je mezi čerpadlem zpátečky a směšovacím ventilem).
1. Pojistný ventil u kotle má být v nejvyšším místě potrubí max. 20 DN daleko od výstupu. Stačí přidat odbočku z výstupu kotle a tam dát PV a tlakoměr? Může být pojistný ventil, popřípadě jiné armatury nebo třeba mirelon tak blízko kouřovodu viz obrázek?
2. AKU nádrž má topnou spirálu - neměl by být ještě pojistný ventil k AKU před uzavíratelnými ventily?
3. Cirkulace TUV nefunguje - čerpadlo ukazuje nulový průtok. Není tam nějaká zásadní chyba v zapojení? Ještě chci vyzkoušet zda není zaseklý zpětný ventil cirkulace, nic jiného mě nenapadá.
4. Není k aku potřeba teplotní pojistny ventil? Vycházím z tohoto článku https://www.topin.cz/clanky/predpisy-pro…
5. Jsou v zapojení nějaké problémy které by mohli bránit získání výchozí revize?