Nastavení provozu TČ

Rubriky:

JM Josef M. @mnzr14 před více než rokem25.08.2023 14:34:20
Nastavení provozu TČ

Zdravím. Mohl bych požádat o radu někoho, kdo se vyzná trošku v topenářství? Mám nově nainstalované splitové tepelné čerpadlo vzduch - voda. To využívám jak pro ohřev topné, tak i užitkové vody (zásobník 250 l). Topný systém v domě je řešen následujícím způsobem. V přízemí máme podlahové topení. To je ovládáno termostatem z obývacího pokoje, který spíná jak čerpadlo, tak termoelektrické hlavice. V patře jsou poté čtyři radiátory, které se ovládají samostatně hlavicemi. Zatím mi TČ ohřívá pouze TUV, ale pomalu se blíží doba, kdy budu potřebovat zapnout i vytápění, kde bych chtěl nejspíš čerpadlo nechat pracovat v ekvitermním režimu. Chci se zeptat, jaký je podle vás nejlepší způsob nastavení celého systému? Jak byste postupovali vy? Jsem v tomhle začátečník a uvítám každou dobrou radu, aby byl provoz co nejvíce ekonomický a ohleduplný k TČ, tedy provoz na co nejnižší teplotu a co nejméně spínání. Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

64 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.