TZB-info - Výpočet denostupňů
Denostupňová metoda je jedním z postupů, které slouží pro návrh, vyhodnocování a porovnávání zdrojů a spotřebičů tepla. Základem metody je znalost průběhů venkovních teplot z meteorologických dat.…
Zdravím mam doraz ohledně vytápění svého domu. Mam tedy zatím zkušenost za rok 2023 ale i tak mě to zaráží. PENB připočítáváme ale podle návrh jak by mě vypadat, bych měl protopit 8MWh tepelný čerpadlem. Ale můj elektroměr ukazuje neco jiného. Je v tom topení, chlazení,ohřev TUV od 24. Ledna do 7.září celkem 1931 kWh neví tedy kolik z toho je vytápění ale odhadem 1000 kWh???? Pomůže mi nekdo to pochopit? Proč je takový rozdíl?
Je potřeba hodnotit celou sezonu. Pokud jste začali topit v půlce ledna, tak jste defacto chytli polovinu topné…
před 2 měsíci
Zde na ukázku jak může být leden jiný. Na odkazu najděte si blízkou meteo stanici a tam si můžete zjistit cokoliv a až…
před 2 měsíci
Jo uvidíme tuto zimu. Jsem na to zvědavý.
před 2 měsíci
16 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení