Rekonstrukce podlahy půdyProsím názory a nápady na zvolené řešení:
na půdě jsme sejmuli topinky, odstranili škváru/suť a vyčistili prkna (skončilo to vysáváním ;). Poškozená a horší prkna jsme vyměnili (i před 100 lety pan stavitel odřel pana investora kde to šlo, spousta prken byla zjevně již dlouho před tím použita na nějaké boudě či střeše ...), máme spoustu rezervních prken z jiné podlahy v domě.
Trámy jsou perfektní, na nich jsou prkna "cikcak" nejprve tl. 25mm s mezerami v první vrstvě, pak tl. 20+mm přes mezery v druhé vrstvě, tedy podlaha je pevná, ale nerovná. Krom toho jsou trochu nerovné trámy, odchylka povrchu vrchních prken od laseru je v rámci půdy do 2cm, je pár míst, kde i o trošičku více.
Chci křížem přes prkna položit 12mm OSB P/D a prošroubovat jej do prken a trámů a mám v úmyslu vyplnit mezery mezi prkny montážní pěnou tak, abych zneprodyšnil a zpevnil celou podlahu a po obvodě ji utěsnil ke stěnám. V budoucnu přijdou na OSB SDK příčky a suché podlahy, prozatím tam chci položit izolaci, kterou později použiji na zateplení půdní vestavby, nebo EPS pro budoucí podlahy ...
Pokládat jsem to chtěl metodou pěnu mezi prkna - chvilku počkat - položit OSB a přitáhnout do roviny. To, že pěna proteče mezírkami do spodní místnosti mi nevadí, pěkně se to celé utěsní a zpevní.
Nacházíte v tom někdo nějaký háček a důvod to udělat jinak?
Pokud na tom bude "dočasně" třeba 40cm vaty, mám se nějak starat o paropropustnost? Pod tím bude vytápěná ložnice a (!) koupelna, tedy nad koupelnou parozábranu?
Upraveno autorem před rokem