Vyhledávání
Naše další weby
S původním dodavatelem plynu je změna a výpověď včas vyřešena (jeho akceptaci výpovědi a ukončení smlouvy k 31.10.2023 mám přes měsíc doma).
Potíž je v tom, že jsem se unáhlil a před 35 dny podepsal novou smlouvu s novým dodavatelem Yello na dodávku od 1. listopadu 2023.
Minulý týden jsem se dověděl o lepší nabídce u Pražské plynárenské a předevčírem jsem online podepsal druhou smlouvu s ní. Až po podpisu jsem si teprve všimnul na jejích stránkách informace (pravděpodobně tam byla uvedena teprve pár hodin před mým podpisem) o tom, že bez doložení akceptace s původním dodavatelem je potřeba minimálně 6 týdnů před koncem platnosti původní smlouvy u ní smlouvu podepsat, jinak neručí za vyřízení procesu změny dodavatele včas.
Původní dodavatel je v pořádku vyřízený, ale co ten nový, od kterého akceptaci nemám a včera jsem mu tedy poslal sám na e-mail "výpověď".
U výpovědi je v zákoně, že platí 15denní výpovědní lhůta, která začíná prvním dnem měsíce následujícího po zaslání (obdržení) výpovědi (což mně moc nepasuje).
Yello má na stránkách info o odstoupení, ale ke kterému dni po zaslání odstoupení smlouva zanikne (je zrušena) tam není uvedeno nic.
Mám tedy zaslat ještě odstoupení od této smlouvy nebo co v tomto případě dělat, aby hlavně nedošlo k neoprávněnému odběru a odpojení plynoměru nebo jiným problémům.
Potřeboval bych nyní zřejmě akceptaci ještě od Yello, abych ji mohl zaslat Pražské plynárenské ke včasnému vyřízení a zařízení dodávky k 1. listopadu.
Když to nechám tak, se včera zaslanou výpovědí, vychází mně podle zákona, že budu muset být zákazníkem Yello po dobu výpověd. lhůty 15 dnů v listopadu a Pražská plynárenská když si takto vymínila na uzavření smlouvy a zařízení dodávky min. 6 týdnů od podpisu zákazníkem, tak počítám, že ještě týden po ukončení dodávky od Yello 15. listopadu nebude mít dodávku zařízenu do 22.listopadu u distributora a já se dostanu do neopráv. odběru s katastrof. scénářem odpojení plynoměru a poplatků.
Co tedy a jak správně nyní udělat, aby se tato situace zdárně vyřešila?
0 odpovědí
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení