Destila ocelot 18.. stará 25 let nejde zapnout armatura ,, pomoc prosímDobrý den ,, dnes jsem chtěl pustit plynový kotel Destila 18 s věčným plamínkem ,, zmáčknul jsem piezo a knoflík na zapálení ,, plamínek naskočil ,, no kotel nejde ,,,,,,,provozuju v režimu bez pokojoveho termostatu , takže čekám kdy armarura pustí plyn a kotel začne topit a ono nic ,, Začal jsem tedy měřit napětí na armaruře ,, a tam v pořádku 230 voltů .. na ventilu 6 kiloOhmů taky v pořádku ( čekal jsem 1kOhm) Armatura po připojení napřimo 230 cvakne no nepustí plyn .. Otázka zní ,, muže být zakyslý nebo zaseklý ventil v armatůře ? Po to ruznym mackání a štelování už ani nejde nahodit ten plamínek .. Napadlo mě taky jestli neměnili plynoměr a nemám uškrcenej plyn , že plamýnek ano no plamen ne ? Nebo ta pojistka ten hlídač plamínku ta měděná kapilára ? Cidlo tlaku vody jsem taky na test přemostil ,, Takže v podstatě když jsem tomu dal napřimo napětí tak by to mělo cvaknout a topit ,, Děkuji za info ,, koupit nejdřív tu kapiláru a potom armaturu ? Potřebuji . Horvat