Destila ocelot 18.. stará 25 let nejde zapnout armatura ,, pomoc prosím

MH MICHAL HORVAT @michal.horvat před rokem18.10.2023 01:16:51
Destila ocelot 18.. stará 25 let nejde zapnout armatura ,, pomoc prosím

Dobrý den ,, dnes jsem chtěl pustit plynový kotel Destila 18 s věčným plamínkem ,, zmáčknul jsem piezo a knoflík na zapálení ,, plamínek naskočil ,, no kotel nejde ,,,,,,,provozuju v režimu bez pokojoveho termostatu , takže čekám kdy armarura pustí plyn a kotel začne topit a ono nic ,, Začal jsem tedy měřit napětí na armaruře ,, a tam v pořádku 230 voltů .. na ventilu 6 kiloOhmů taky v pořádku ( čekal jsem 1kOhm) Armatura po připojení napřimo 230 cvakne no nepustí plyn .. Otázka zní ,, muže být zakyslý nebo zaseklý ventil v armatůře ? Po to ruznym mackání a štelování už ani nejde nahodit ten plamínek .. Napadlo mě taky jestli neměnili plynoměr a nemám uškrcenej plyn , že plamýnek ano no plamen ne ? Nebo ta pojistka ten hlídač plamínku ta měděná kapilára ? Cidlo tlaku vody jsem taky na test přemostil ,, Takže v podstatě když jsem tomu dal napřimo napětí tak by to mělo cvaknout a topit ,, Děkuji za info ,, koupit nejdřív tu kapiláru a potom armaturu ? Potřebuji . Horvat

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.