Dual-mix Ivar nefukční podlahové topení

VN Vojtech Novy @vojtech.no123 před 11 měsíci27.10.2023 16:34:27
Dual-mix Ivar nefukční podlahové topení

Dobrý den,
nastěhoval jsem se do 15 let starého domu kde je podlahové topení v přizemí a radiátory v patře. Předchozí majitelé v domě byly velmi málo a proto se o topení nestarali. Mám elektrický kotel Protherm a mísící sestavu dual mix od firmy Ivar(jako je na foto akorát starší model). Mám pár otázek na který mi i každý říká něco jiného.

1.Jedna větev podlahovky nefunguje. Na regulačním šroubení na rozdelovačí jsem povolil šroubek a poté imbusem nastavil co největší prutok ale stejně to netopí. Zároven když jsem kontroloval regulační šroubení a nastavoval na všech větvích prutok tak z regulačního šroubení vytéká voda, jde to vyměnit? Ikdyž to zavřu krytkou tak poté po kapkách uniká voda.

2.Když bych chtěl odvzdušnit podlahové topení, mám napojit přívod nové vody na horní část rozdělovače(na sběrač kde je vstup teplé vody) a odtokovou hadici napojit dolů na vypouštěcí ventil na rozdělovači?(kde je výstup vody). Ptám se proto, že na spodní časti rozdělovače je připojená hadice kterou můžu dopouštět vodu do systemu. Logicky mi přijde že by bylo lepší ji napoustět do časti kde je vstup vody,

3.Termostat k oběhovému čerpadlu má být nastaven na jakou teplotu? A na jaké části má být? Nahoře na sběrači nebo dole na rozdělovači? Čerpadlo sepne poté co dosáhne teplota pod termostatem na požadovanou teplotu(předtím čerpadlo fungovalo naopak,běželo dokud nedosahlo nastavené teploty, ale nechal jsem to od elektrikáře předělat)
4.Je k nečemu chemie na čistění systému ? Jeden instalatér mi tvrdil že je to k ničemu, tak já nevím :D

Nejlepší by bylo kdyby měl někdo kdo se vyzná čas a mohli jsme si zavolat, klidně zaplatím.
Děkuji za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.