DOPOUŠTĚCÍ VENTIL nejde otevřít. Plynovy (turbo) kotel MORA HELIOS, stáří 4 roky

DK Dan Kirpsky @dan23 před 11 měsíci31.10.2023 19:11:11
DOPOUŠTĚCÍ VENTIL nejde otevřít. Plynovy (turbo) kotel MORA HELIOS, stáří 4 roky

Stříkám to WD olejem už třetí den a vůbec s tím nepohnu. Kolečkem to nešlo. Je to čtyřhran 5mm a tak jsem to zkusil klíčem. Ten se protočil. Pasoval na to klíč k odvzdušňování radiátorů. Rozlomil se, když jsem trošku víc zabral. Tak už jsem bezradný. Neporadíte někdo co s tím? Začíná být trošku zima :-) Když to nepovolím, tak budu asi muset vypustit vodu z topení a celý ventil vyměnit.
kde lze najit KATALOGOVE CISLO dopousteciho ventilu pro Mora-top Helios 18KT?

Je mě divné, že v tom topení není po letní sezoně žádný tlak. Když se ještě topilo, tak z kotle kapala červená kapalina (viz obrázky). V létě kotel jede jen na ohřev vody a vše funguje.

Kotel: Mora-top Helios 18KT

Upraveno autorem před 11 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.