Když vidím, jak nyní tlačí r290, tak další bude r744 za pár let, samozřejmě napřed transkritcké řešení a pak až superkritické.
Zajímalo by mě, jestli to tu někdo reálně provozuje? Pokud ano (neočekávám to :D) jaký dosahuje sezónní faktor výkonnosti?
A teda už vůbec nechápu ty ceny, když dám do google RQW45XHV , tak stojí 50 000 (což mě přijde nějak málo) a když HQR32PFV tak 30 (což bych čekal).
Vůbec to nechápu, protože i podle Daikin webu (ne to co se v čr prodává jako daikin) je sCOP u r744 o 1/3 větší.
Nejdivnější je, že 16 let po uvedení r744 přišli s r32, přičemž i oficiálně, podle jejich webu je r32 horší.
I když vlastně to je dneska normální, viz. díry v display na telefonu, nebo ty display v autech místo tlačítek.
S vyššími tlaky jsou především problémy s volumetrickou účinností. Kompresní poměr je hodně delikátní záležitost.…
před 10 měsíci
Aha, to je moje chyba, jsem to nepochopil, to se mě pořád děje, že něco nechápu. Jak tady dávál @Pavel Kohout tak…
před 10 měsíci
já s tím problém nemám, jenom jsem reagoval myslím na to proč se nedělá
před 10 měsíci
14 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení