Problém s kotlem Junkers

Jiří Čikl @jiri_cikl před 11 měsíci16.11.2023 11:14:55
Problém s kotlem Junkers

Zdravím pány odborníky na plynové kotle a prosím o radu: Kotel ZW 24-2 DH AE 23 se NĚKDY chová takto - při požadavku termostatu na topení se spustí čerpadlo a ventilátor, ale neproběhne zapálení, na displeji se objeví F0 - vnitřní chyba elektronické desky. Při požadavku na teplou vodu kotel normálně funguje. Desku jsem vyjmul a přeměřil všechny elektrolyty, nemají sníženou kapacitu (to jsem udělal na základě nedávné zkušenosti s automatickou vjezdovou bránou, kde na desce byly tři elyty bez kapacity a po jejich výměně je brána opět funkční). Deska byla vrácena do kotle, provedl jsem mnohokráte sepnutí/rozepnutí termostatu a kotel normálně pracoval. Dnes ráno opět nezapálil a po zatahání za chumel drátů uvnitř kotel naběhnul. Mohla to být náhoda, ale napadlo mne, že po přestavení třícestného ventilu na topení (v základu je v poloze TUV) nedostane deska informaci o poloze topení. A to je ta moje otázka na Vás, zda to takhle funguje a zda hledat závadu v servu a v drátech z něho? Bohužel v kódech poruch není poloha ventilu sledována.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.