Problém s kotlem JunkersZdravím pány odborníky na plynové kotle a prosím o radu: Kotel ZW 24-2 DH AE 23 se NĚKDY chová takto - při požadavku termostatu na topení se spustí čerpadlo a ventilátor, ale neproběhne zapálení, na displeji se objeví F0 - vnitřní chyba elektronické desky. Při požadavku na teplou vodu kotel normálně funguje. Desku jsem vyjmul a přeměřil všechny elektrolyty, nemají sníženou kapacitu (to jsem udělal na základě nedávné zkušenosti s automatickou vjezdovou bránou, kde na desce byly tři elyty bez kapacity a po jejich výměně je brána opět funkční). Deska byla vrácena do kotle, provedl jsem mnohokráte sepnutí/rozepnutí termostatu a kotel normálně pracoval. Dnes ráno opět nezapálil a po zatahání za chumel drátů uvnitř kotel naběhnul. Mohla to být náhoda, ale napadlo mne, že po přestavení třícestného ventilu na topení (v základu je v poloze TUV) nedostane deska informaci o poloze topení. A to je ta moje otázka na Vás, zda to takhle funguje a zda hledat závadu v servu a v drátech z něho? Bohužel v kódech poruch není poloha ventilu sledována.