seřízení otopné soustavyDobrý den,
poradil by mi někdo "klidně i po telefonu" jak seřídit průtoky na radiátorech? Mám 2 druhy termoveltilů a termohlavic . u jedněch jde pod hlavicí nastavit průtok a u druhých nelze. Takže na všech jsem nechal horní průtok otevřen a vše zreguloval spodním průtokem i tam mam 2 druhy. ted to mám na všech snížený na polovinu někde mín než polovina někde více záleží jak radiátor je daleko od kotle. V podstatě mi teď hřejí při roztopením elektrokotlem stejně.Ale včera mi nastal problém. Máme patrový dům 3 roky jsem měl termostat dole v chodbě -děti byli menší a trávili čas s námi dole v herně a do patra se chodilo jen spát ...tam se moc netopilo " krbovky dodají teplo i nahoru" na spaní tam bylo 18-19st.
Letos děti tráví čas spíše v patře tak jsem včera dal termostat do 1 z pokojů v patře. Jenže kotel když topil "schválně jsem nastavil velkou teplotu v pokoji na 25 st "tak dolní termohlavice zavřeli mělo natopeno a snížil se průtok v radiátorech " v horním pokoji hlavice naplno" bylo v systému slyšet čerpadlo a syčení vody a kotel snižoval výkon z 2 na 6 kw a stále takhle lítal teplota vody byla na 45st ...
Dnes jsem volal do Prothermu a můj kotel Protherm rayKe 12kw má ebus a hlídání průtoku vody a proto snižoval výkon.
Poradili byste mi prosím mám na všech radiátorek zvýšit průtok třeba o 1 celou otočku imbusem nebo? děkuji
Upraveno autorem před více než rokem