Dobry den, mame Vaillant VWL55/5 v dome cca 119m2 (novostavba 15cm zatepleni] podlahova plocha, kde mame podlahove vytapeni.
Bohuzel ikdyz mame nastaveno 23-24C na termostatu v referencni mistnosti, tak neni pocit tepla.
Je mozne, ze by byla podlahovka zavsdusnena? ikdyz ma automaticke ventily na odvzdusneni. Uplne pocit, ze hreje podlaha nemam...
Termostat ukazuje za minuly mesic spotrebu topeni 293kW a vodu 159kW coz se mi nezda uplne malo.
Dekuji
Tak to máte ten nejméně vhodný režim. To je tak pro radiátory, ale pro PT a navíc v kombinaci s TČ je to nesmysl.
Rýt umíte to víme. To používáte sloupkový beton? Za mě hrozně umístěné čerpadlo.
takže abych to vysvětlil v praxi, 5kW čerpadlo by mělo obhospodařit 6kW dům ...do výkonu tepelného čerpadla se…
a je nejak "poznat" pokles teploty v interiery pri nocnom utlme/teplote ? ked tak skuste len na noc znizit…
před 8 měsíci
Na muj taky, jsem v tricku a kratsech ale manzelka je spokojena :-) postupne nenapadne snizuju ale musim o kousek,…
před 8 měsíci
myslim si , ze takto by to aj mohlo ostat ak ste nastavenie uz nemenil , sice na moj vkus mate mierne prekurene, ale…
před 8 měsíci
282 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení