Stále se setkávám s řemeslníky, kteří každou opravu libovolné zdi řeší flexibilním lepidlem na obkládačky. Někdy do něj ještě přidají pro zpevnění perlinku. Podle mne by se místo takového "tapetování" měla řešit příčina problému. Když omítka nedrží na podkladu, musí se otlouci a nahodit nová, vhodná pro daný účel a po vyzrání štuk. Přelepení vadné omítky lepidlem jen odsune problém na později.
Další věc je paropropustnost. Pokud má být zeď paropropustná směrem zevnitř ven, je lepidlo dostatečně propustné, aby se vlhkost mohla odpařit a nezůstala v omítce za lepidlem?
Díky za názory.
Řešíte zbytečnosti. Ve vlhkém sklepě daleko častěji odpadne obyčejná omítka, než lepidlo s perlinkou. Spíše by zde ale…
před 8 měsíci
nejlepší je sklep zaizolovat zvenku proti vlhkosti
před 8 měsíci
To máte štěstí, já jsem viděl případy, kdy pak opadl kus podkladní omítky i s lepidlem. Dříve se zdi sklepů izolovaly…
před 8 měsíci
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení