Dobrý den, mám dotaz ohledně zapojení panelů do stringů. Máme od zhotovitele návrh solární elektrárny 16kwp (36 panelů HI-MO 6 SCIENTIST LR5-54HTH-445M) s bateriovým uložištěm 17kw od firmy solax s 15kw střídačem který má možnost tří stringů v plánu bylo že bude na každý připojeno 12panelů. Teď zjištěno že jsou jen na dvouch. Je to problém? A další věc co se chci optat kabely jsou od střechy k střídači tak 15-20m kamarád co fwe už má mi tvrdí že mu říkaly že při délce nad 10m mají být na střeše svodiče napětí firma to popírá tak nevím a nikde jsem to nedohledala mužete mi to trochu osvětlit. Již máme domluvenou kontrolu od revizního technika ale než přijde nedalo mi to a chtěla jsem se optat tady. Moc všem děkuji za vaše vhledy M
Do přílohy vkládám schéma (jediné co jsme zatím dostaly) projekt prý dostanem až se vším na konci.
Ale on skutečně nemá 3 samostatné vstupy. 2 z nich jsou hned za svorkami propojené.
před 5 měsíci
Tak na tenhle objev jsme tu čekali... "Tento střídač nemá 3 samostatné vstupy od panelů. Zapojení neodpovídá…
před 5 měsíci
Tento střídač nemá 3 samostatné vstupy od panelů. Zapojení neodpovídá skutečnosti.
před 5 měsíci
20 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení