Dobrý den,
po několika letech mi začala domácí vodárna vyhazovat jistič a čerpá nějak pomaleji.
Mám systém s 50l nádobou AFESB50 a gumovým pytlem uvnitř. Po vyčerpání nádoby na tlak 1,5bar se normálně spustí čerpadlo. Nejprve čerpá normálně a tlak se zvyšuje. Jak se blíží ke 4 atmosférám, tak se postup ručičky zpomaluje a čerpání díky tomu trvá strašně dlouho. Po dosažení tlaku 4 bar se čerpadlo vypne. Jelikož čerpadlo běží (podle mého pocitu) mnohem déle než dříve, tak se nepravidelně stává, že se mi vypne jakýsi jistič u vodárny, který má červený a černý čudlík. Musím přijít, zmáčknout černý a čerpadlo pokračuje.
Napadá prosím někoho, co by mohlo způsobovat že se při vyšším tlaku v systému zpomaluje čerpání?
Díky za tipy.
Dobrý den, rozsah tlaku 1,5-4 ? Nejdřív bych zkontroloval jestli není přicpaný tlakový spínač. F.F.
před 6 měsíci
Nenapsal jste typ vodárn. Pokud se jedná o Sigmu, tak se mění jen samotné těleso čerpadla, nebo si můžete nechat…
před 6 měsíci
Ano, přesně tento postup mám v plánu. Tedy ihned snížit vypínací tlak a brzy výměnu čerpadla. Jelikož je tlaková…
před 6 měsíci
13 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení