Pěkný den,
prosím o radu se zpevněním stropu. Mám na chatě místnost 4x5 m, nad kterou je starý trámový strop a podkroví. Strop se otřásá a pevnostně ani akusticky už nevyhovuje. Mám v plánu jej zpevnit spřažením příčně umístěnými KVH hranoly, které by ve všech místech křížení s původním trámy byly spojeny (nejspíš úhelníky?). Rozměr trámů je 140x150 s roztečí 700 mm. Celá situace je na obrázku.
Moje otázka zní, je to dobré řešení? A jaké byste navrhli rozměry a rozteč hranolů? Stačilo by 60x140 půl metru od sebe?
Z pohledu statiky je nejdůležitější ty trámy podepřít uprostřed, tj. nemusí to být nahusto stylem celoplošného síta.…
před 6 měsíci
Bude stačit i těch 140 ale musí to být správně spojeno, To znamená vrut zešikma střídavě z opačné strany. OSB…
před 6 měsíci
Rozumím. Děkuji za ten nápad s podlepením, to zní zajímavě. K té síle hranolů, při 0,5m rozteči mi vychází 80x180 pro…
před 6 měsíci
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení