Vyhledávání
Naše další weby
Zdravím
topím doma kotlem na uhlí s ručním přikládáním. Chtěl bych zlepšit zapojení a možná s tím i maličko zvednout komfort obsluhy. Nemám zapojenou ochranu zpátečky ani jiný ventil, to znamená, že zatopím a dusím kotel kolem 50°C aby doma nebylo na padnutí. Chci dodělat ochranu zpátečky a zároveň i směšovací ventil na okruh do radiátorů abych tam nemusel pouštět 80°C. Napadlo mě, že když už budu rozdělovat okruhy tak bych mohl mezi radiátorový a kotlový okruh zapojit malou nádrž která bude fungovat jako takový anuloid a chtěl bych do ni napojit přebytky z FVE která slouží pro ohřev bojleru. To znamená, že moje představa je taková:
Kotlový okruch: čerpadlo, směšovací ventil 65°C
Radiátorový okruh: "Aku nádrž 120L" (víc do mé malé kotelny nenarvu), čerpadlo a směšovací ventil 30-60°C.
Do Aku nádrže zapojit el. spirálu 3kw.
Je moje řešení v rámci mezí správné? Vím, že by byla dobrá velká Aku nádrž ale bohužel ji nemám kam umístit. Představuji si, že by bylo možné v období duben-červen, zaří-říjen topit jen z FVE nebo alespoň přihřívat. V našem domě se kolikrát musí přitápět v červenci (máme rádi teplo a bydlíme v chladnější oblasti)
Nechci to dělat s ohledem na nějakou návratnost, spíš z důvodu komfortu a maximální využití FVE.
Díky za všechny názory.
16 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení