Mám v domě čtyři splitové klimatizace, z toho tři mají odvod kondenzátu ven. Nevím úplně přesně jak je to uvnitř vnitřní jednotky řešeno, pravděpodobně je tam jen vanička a trubka vedoucí ven, asi tam není žádný sifon, nebo tak něco? Čeká mě test vzduchotěsnosti (rekonstrukce) a tak nevím co od toho čekat. Mám trubku pro test prostě ucpat, nebo se to dá řešit nějak trvale? Případně vytvořit venku na trubce "sifon"? Ten ale mimo sezónu chlazení stejně vyschne a bude tudy táhnout a taky bych se bál zápachu z případné zkažené vody. Díky za nápady, zkušenosti... Zkoušel jsem hledat, ale asi se tím moc lidí nezabývá.
U rekuperaček je dobrý, že to mají specifikované v technickém listu / stavební přípravě. U klimošek např. Daikin jsem…
před 5 měsíci
Každá díra se za účelem měření dá "ucpat". Já jsem při provozu aktivní rekuperace realizoval sifon také.…
před 5 měsíci
Vim v me socialn bubline o 2 pasivech, ktere bohuzel cerpaly dotaci, kteri maji klimatizaci. Jinak u klimatizaci,…
před 5 měsíci
22 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení