Separační vrstva mezi OSB desky a dlažbu

Rubriky:

Reklama
JF David Podštácký @narenu před 5 měsíci14.04.2024 13:41:17
Separační vrstva mezi OSB desky a dlažbu

Zdravím,
přemýšlím jakou zvolit separační vrstvu pro vyrovnání pnutí mezi OSB deskami a dlažbou v koupelně.

Rozhoduji se mezi SDI panely - desky v rozměrech 1000x600mm a tloušťkou 6mm, nebo systémem Schluter DITRA - pásy o šířce 1000mm a tloušťce 3,5mm.

V této fázi je pro mne důležité se rozhodnout kvůli přípravě podkladu, neb podlahu v koupelně chci ve stejné výšce jako v ostatních místnostech, bez žádného zubu.
Podlahu chystám od základu, tj. trámy i OSB, tudíž podle zvleného systému připravím podklad do vhodné výšky.

O akustické a tepelné vlastnosti SDI desek mi nejde, takže mě spíše zajímá, který systém lépe plní účel separační vrstvy. V případě SDI panelů se bude muset navíc dělat hydroizolace, DITRA systém je už sám o sobe hydroizolační.

Máte s jejich použití nějaké zkušenosti, a do čeho byste šli vy?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.