Dobrý den všem . Před měsícem jsem dokončila rekonstrukci koupelny . Proběhla celá výměna všeho , místo vany sprchová zástěna, zdi, které byly původně natřené latexovou barvou jsou obloźeny dlažbou , taktéž původní betonová podlaha je nyní z dlažby . Protože se jedná o velmi malou koupelnu vyménila jsem i radiator . Původní byl plochý deskový výška 600 délka 1000 a vyměnila jsem jej za otopný žebřík KD 600/1320 ... u původního jsem našla výhřevnost 918 w u nového 1003 w . Od okamžiku zprovoznění koupelny mám subjektivní pocit źe je v koupelně chladno .Dříve to naopak byla nejteplejší místnost v domě . Koupelna je malá 1,5 metru x 2,7 metru , výška 2,7 metru
Co by jste mi poradili . Výhřevnost radiátoru se vlastně nezměnila ( naopak je nepatrně vysší) je možné že vše ovlivnil obklad , který do sebe absorbuje podstatně větší množství tepla ?
Koupelna je umístěna nad sklepem, takže se pod ní netopí , ani strop není zateplený je zde větraná půda a z koupelny jsou dveře ještě do onoho sklepa.
Bude stačit zateplit případně dveře z části sklepa, nebo raději dát polystyren ze spodu ve sklepě , nebo zateplit strop ?
Jsem z toho docela smutná a nevím co s tím toto mně vůbec nenapadlo, že může nastat . Moc děkuji za jakoukoliv radu . Ludmila Bulvová
Problém bude v tom, že žebřík nemá tento výkon a pokud na něm sušíte ručníky , tak už vůbec. Můj odhad je že při topné…
patrně to bude radik VK 11x600x1000 - tu délku jsem v základním textu spletla omlouvám se
Je otázkou do jaké míry máte nebo ne předimenzovaný výkon kotle. Od toho se odvíjí jeho chování. Pokud vám těleso…
Zde je výtah z katalogu tepelných výkonů a můžete si porovnat co změnou získáte. Výkon záleží na teplotě vody, průtoku…
před 4 měsíci
Pokud ten žebřík vnímáte teď jako nedostatečný tak vám těch dalších 100 - 150 W toto radikálně nezmění. Bude fajn…
před 4 měsíci
Dobrý den - ručníky na radiátoru nemám, nadávám , pravda je, źe na plochý co tam byl jsem před tím občas něco…
před 4 měsíci
18 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení