Místo reten.nádrže a vsaku jen vsak?

PD Pavel D @pavel.d před 5 měsíci10.05.2024 17:04:07
Místo reten.nádrže a vsaku jen vsak?

Dobrý den vespolek, dovolím si opět dotaz na zkušenější:
U přízemní novostavby (188 m2 užitná, 230 m2 zastavěná) mám v projektu retenční nádrž (8 m3) a následně štěrkový vsak 20 m3. Retenční nádrž pro zalévání na pozemku využívat asi nebudu, musím totiž tak jako tak zajistit zalévání ze studny, protože na velikost pozemku nebude dešťová voda ve zdejší suché lokalitě (JV Morava) stačit. Takže laickou úvahou se mně zdá, že tu retenční nádrž nepotřebuji, a stačilo by, kdybych zajistil dostatečně kapacitní vsak, aby dešťová voda neodtékala do kanalizace. Ptal jsem se na názor projektanta, zda bych mohl mít problém při kolaudaci, kdybych nerealizoval ret.nádrž ale pouze vsak. Jeho názor je, že nikoliv, že "je" (úřady) zajímá pouze to, aby srážky nešly ven z pozemku do kanalizace.
Čili rád bych se zde zkušených resp. znalých zeptal, co si o tom případném vynechání ret.nádrže (zejm. s ohledem na kolaudaci) myslí. Jinak ještě dodám, že v domě jsou připravené rozvody pro využití studniční vody (splachování a praní). Využití dešťové vody v domě jsem nechtěl.
Děkuji předem za reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.