Větrání ploché střechy

Rubriky:

Reklama
Větrání ploché střechy

Dobrý den,

chtěl bych se prosím Vás zeptat, jak byste postupoval při řešení větrání ploché střechy se sklonem 3°. Původní větrání bylo pomocí otvorů v obvodové zdi, ale po zaizolování bude izolace otvory překrývat.

Napadá mě řešení, že by se na začátku a na konci střechy udělala větrací mezera. Vzduch by pak proudil mezi krokvemi. Větrání by se ještě podpořilo větrací turbínou nad meziprostorem, viz příloha.

Jen mám ještě pár otázek:
1. V místě, kde je střecha nejníže, tak je po zaizolování málo místa. Tak mě napadá, že by se zde izolace seřízla a postupně by narůstala dokud by nebyla 200mm. Větrací mezeru odhaduji 50mm. Bude, takto velká mezera stačit?

2. Stačí původní větrací otvory zazdít, nebo by bylo lepší, kde to jde, vytvořit nové větrací otvory nad izolaci?

3. Bylo by lepší kdyby okap byl o něco snížen pod větrací otvory? Bylo by to z důvodu podpoření proudění do mezery. Ale zas se bojím, aby voda z okapu nebyla strhávaná do větrací mezery.

4. Je potřeba dávat na izolaci difůzní hydroizolační folií? Nebo je lepší, když je vata otevřena do meziprostoru?

Myslíte, že toto řešení dává smysl?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.