Dobrý den, na chatě máme výše uvedenou vodárnu. Po zimě jsem ji zprovoznil, ale v okamžiku, kdy by mělo dojít k zastavení čerpadla nastal tento případ - motor se vypnul , ale zase ihned zapnul, ihned vypnul atd. pořád dokola, Už se mi to stalo i v minulosti při zprovozňování čerpadla po zimě, ale než jsem stačil vodárnu vypnout, po několika takových samovolných vyp./zap. cyklech se vše vrátilo do normálu a pak, vše fungovalo, takže jsem to dále nezkoumal.
Letos však jsem však čerpadlo vypnul sám, protože toto cyklování neustávalo..Abych popsal tento jev cyklování - motor se spustí, cukne s hřídelí čerpadla asi o 30-45 stupňů a zase se vypne a tak pořád dookola.....Odpustil jsem vodu, zapnul čerpadlo a znovu došlo k cyklování. .Prostudoval jsem manuál, ale chytřejší jsem nebyl, tak jsem vodu odpustil, čerpadlo opět zapnul a jev se nezopakoval, došlo k automatickému zastavení po natlakování. Vše tedy vypadalo relativně v pořádku jako v minulosti. Více jsem se problému nevěnoval, voda byla připravena a tedy chata k zabydlení také.
Při prvním pobytu na chatě tento týden jsem však čerpadlo raději sledoval a bohužel se tento jev nepravidelně vracel, někdy vše fungovalo samočinně, ale pak se jev nepravidelně vrátil, takže jsem raději čerpadlo ovládal ručně přes vypínač, což sice lze přežít, ale je to otravné..Navíc jsem zaznamenal, že v samočinném cyklu došlo k tomu, že čerpadlo seplo a po cca 20-25 sekundách vyplo, běžně však běží v samočinném cyklu okolo 50-55 sekund. Pak už jsem vše přestal sledovat a najel na ruční provoz....přece jen mám i jinou zábavu.....
Prostudoval jsem manuál, internet, ale raději si dovolím ještě zde poprosit o radu, kde je problém. Jde o rok výroby 1979, foto z manuálu dávám do přílohy a předem děkuji za radu. Ještě dodávám, že v minulosti jsem již samotné čerpadlo zrepasoval, elektromotor také, takže má volba je jasná, zachovat tuto vodárnu i do budoucna, jen ji nyní opravit na samočinný provoz.
Děkuji
Radim Gerlich
Taky dík za zpětnou informaci. Já používám taky podobný typ vodárny. Zde je neskutečně, že vodárna maká tak dlouho a…
před 3 měsíci
Děkujeme za zpětnou vazbu a informaci. Blahopřeji, že se vše podařilo.
před 3 měsíci
Zdravím všechny. Rozebráno,ale po 44 letech provozu to šlo stěží, což se dalo čekat a ne všechny díly to přežily.Rzi…
před 3 měsíci
23 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení