Dobrý den, máme dům v památkové zóně a památkáři nám povoli panely pouze na severní stranu domu. Tak jsem uvažoval o pořízení pouze baterií bez panelů, přejít na spotove ceny a nabíjet při nízkých cenách. Chci se zeptat jestli jste někdo něco takového řešili. Jsou některé měniče vyráběné přímo na toto řešení? Díky
Tak otázka je, co stou naakumulovanou energií chcete dělat? Využít ji večer na sledování televize nebo svícení…
Vzhledem k investičním cenám a ztrátám se to nemůže vyplatit. A co krytina s integrovanými články a nebo panely na…
Řešil jsem to v tom smyslu, že se to momentálně prostě nevyplatí. Počítejme pro představu, že baterie má životnost…
A jak se bude vybíjet? Stejně tam bude muset být střídač. Ale pokud je úložiště vysokonapěťové tak bych natáhl kabel…
před 3 měsíci
Zdar, řešil už někdo uložiště bez panelu ve smyslu. Panely mám na střeše stodoly, takže tam nemůžu mít uložiště…
před 3 měsíci
Kamarad si s timto hral a byl prekvapen snizujici se kapacitou baterii v zavislosti na poctu nabijecich cyklu. Podle…
před 4 měsíci
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení