Po cca 40 letech od stavby nám spadla omítka ze stropu. Strop je tvořen hurdiskami, na která byla omítka v té době nanesena bez předchozího špricování. Viz přiložená fotka. Po pádu omítky jsem zkontroloval poklepem i zbylou část stropu a zjistil jsem, že i tam je omítka uvolněná. Bylo tak potřeba shodit i zbytek a omítnout znovu celý strop, včetně nanesení špricu. Bohužel i v sousedních pokojích se na stropě nachází praskliny. Na poklep jsou pod prasklinami dutá místa. Dutiny nejsou na celé ploše, jak tomu bylo v prvním pokoji, ale přibližně na třetině až polovině plochy stropu.
Existuje pro tento případ nějaká chemie, kdy bych strop podepřel a navrtal v místě prasklin do omítky několik aplikačních děr a přes díry vyplnil dutý prostor tou chemií a tím omítku fixoval k hurdiskám aby už nespadla? Předpokládám, že restaurátoři by něco takového používat mohli a pokud by to bylo dostupné (cenově i fyzicky), tak bych se mohl vyhnout shození omítky a novému nahazování. A tím se vyhnout i značnému nepořádku a možnému poškození podlahy.
Bohužel vypouštěním tabákového dýmu do vody zlato nevzniká. Takže dnes kontaktuji zedníka. Díky za reakci.
před 3 měsíci
tohle je dobrý no.. akorát že byste tu omitku ze stropu spíš ještě víc odtlačil než by se s tihla vyplnit ta mezera?…
před 3 měsíci
Na YT jsem našel toto https://www.youtube.com/shorts/qGGjmsXmIig A právě něco podobného bych potřeboval pro svůj…
před 3 měsíci
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení