Dobrý den,
chtěl bych zde požádat o radu, jak vyřešit krov na garáži, kde bude pultová střecha o sklonu 6,75°. Oblast zatížení sněhem I. Krytina bude plechová (nevím přesně, zda klik / falc nebo trapéz). Délka krokví by měla být 9 metrů, kdy bude dle přiloženého nákresu podepřena IPE profilem 330, který je usazen na vyzděných pilířích, na kterých jsou železobetonové patky. Na obvodových zdech budou pozednice (14x16cm) a na íčku rovněž (rozměr zatím nemám změřen) a prvotní myšlenka byla na toto usadit krokve (stavební řezivo - hranoly) o délce 9m a rozměrech 22x12cm - po 80cm. Po zjištění ceny i běžného řeziva jsem se začal zabývat myšlenkou, zda by nebylo jednodušší a levnější použít jako krokve hranoly 5+4m a spojit je v místě, kde budou podepřeny íčkem. Případně budu samozřejmě rád za další možnosti, jak danou situaci řešit. Za rady předem děkuji.
Takže se zdá, že je to naštěstí dimenzované dostatečně, to jsem rád. Moc jste mi pane Homolo pomohl, velmi Vám děkuji.
před 3 měsíci
Pásnice je dosti šíroká aby tam každá krokev byla osedlaná na 8 cm a zboku příložky z překližky nebo OSB. Stanovil…
před 3 měsíci
Otázka je, co považujete za širokou pásnici, ta moje má 16cm, nevím, zda je to dost...krokve asi dám raději o šířce…
před 3 měsíci
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení