Renovace kovových vratDobrý den, potřebuji renovovat vrata. O čem budu mluvit je na přiložené fotografii. Stará barva musí dolu protože se loupe, navařil jsem nový zámek a řeším detaily. Mám dva problémy, se kterýma potřebuji prosím poradit.
PRVNÍ problém je, že v rámu jsou nabodované plechové panely. V jednom místě dole někdo panel při transportu promáčkl a vznikla spára, kterou je vidět až dovnitř. A teď řeším, jak to opravit. Někdo říká dát tam klempířský tmel a zevnitř poklepat kladivem. Někdo říká prolít barvou a pak panel opravit kladivem. A někdo říká jen přihnout zpátky a nechat být, protože barva i tmel stejně praskne a pak se tam bude držet voda o to víc. ... jak s tou spárou naložit aby do ní pokud možno netekla voda?
DRUHÝ problém je barva. Doporučují mi Alkyton, ale mě při dodržení všech postupů po deseti letech na zábradlích venku začal prorezávat. Je dobrý nápad epoxydová barva třeba "EPOLEX S2300" a "TELPUR T300". Je epoxidová tak očekávám větší životnost.
Hlavně mě trápí jak utěsnit tu spáru a by do ní neteklo. Předem moc dík za každou radu. Pavel