Dobrý den, mám dotaz budeme předělávat byt. Vybouráme umakart a zbyde nám tam taková příčka (7cm - zeleně vyznačeno v plánku) ve které jsou dveře.
Tuto příčku jsem videl že lidé normálně vybourali a tak bych to chtěl taky tak udělat. Co vy na to? Myslíte že to bude provázané ocelí s vedlejší zdí? Nebo to pujde prostě normálně vybourat pryč? To by měla být pouhá příčka nebo myslite že takovato slaba zed muže něco nést za mě určitě né, protože je v prostoru.
To co je umakart vyzdíme z ytongu.
Pro jistotu přidávám plánek. Děkuji za pomoc.
Je to různé SBD od SBD, panelák od paneláku. Ale pokud fakt víte, že je to nenosná příčka, tak asi ok. Ale dle mého…
Řešil jsem taky bourání panelákové příčky a SBD si vyžádalo statický posudek, který vyšel na 1500,-. Výsledek je, že…
Příčka může mít charakter ztužujícího prvku, často podepírá stropní panely a zabraňuje většímu průhybu. Je-li taková…
Tak už je jasné, podle koho natočil Vít Olmer svoji známou komedii z r. 1994... 😀
před 3 měsíci
Příčka může mít charakter ztužujícího prvku, často podepírá stropní panely a zabraňuje většímu průhybu. Je-li taková…
před 3 měsíci
Toto není žádná příčka a spíše "čtvrťpříčka" přikotvěna v levém horním rohu (asi svařováním). Bloky…
před 3 měsíci
40 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení