Hydroizolace starého domu s 80 zdivem

Rubriky:

FF Frederik Fako @frederik.fako před 3 měsíci19.06.2024 11:40:01
Hydroizolace starého domu s 80 zdivem

Dobrý den,

obrací se na vás s prosbou o radu ohledně hydroizolace starého domu, v kterém už nějakou dobu žijeme. Dům je velmi starý s tloušťkou zdí 80cm. Bohužel postrádá základy a je ze všech stran obbetonovaný - kdysi se nedaleko stavěl betonový most pro vlakovou kolejnici a přebytek betonu navezli sem do vesnice, bývalý majitel beton zužitkoval tak, že celý dům obbetonoval. V těsné blízkosti domu se nachází stará jímka a vodovodní šachta s HUV.

Bohužel se v domě projevují značné problémy s vlhkostí, která poškozuje omítky a fasádu. Vlhkost se šíří i do interiéru a způsobuje vlhnutí zdí. Plísně jsem si zatím nikde nevšiml, ani není cítit pach mokrého domu. V příloze naleznete fotografie, které dokumentují stav domu.

Jsem v tomto ohledu úplný laik, a proto potřebuji poradit, jak postupovat při hydroizolaci takového objektu. Mohl by mi někdo doporučit postup nebo na co si dát pozor? Jaké předběžné informace bych si měl zjistit před samotnou prací?

Rád bych se také zeptal na orientační cenu, pokud by hydroizolaci prováděla firma. Pokud by to vycházelo velmi draho, chtěl bych to zkusit svépomocí, proto bych uvítal i rady pro tento případ.

O nevhodné střeše vím a plánuji jí (nejspíše také svépomocí) vyměnit a opravit.

Děkuji.

Upraveno autorem před 3 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.