YouTube - Rozsáhlá sanace domu s…
Máte problém s vlhkým zdivem, tvoří se vám na zdi plísně a opadávají omítky? Tojo je nepříjemná skutečnost se kterou se potáký většina domácností. Bohužel ta...
Dobrý den,
obrací se na vás s prosbou o radu ohledně hydroizolace starého domu, v kterém už nějakou dobu žijeme. Dům je velmi starý s tloušťkou zdí 80cm. Bohužel postrádá základy a je ze všech stran obbetonovaný - kdysi se nedaleko stavěl betonový most pro vlakovou kolejnici a přebytek betonu navezli sem do vesnice, bývalý majitel beton zužitkoval tak, že celý dům obbetonoval. V těsné blízkosti domu se nachází stará jímka a vodovodní šachta s HUV.
Bohužel se v domě projevují značné problémy s vlhkostí, která poškozuje omítky a fasádu. Vlhkost se šíří i do interiéru a způsobuje vlhnutí zdí. Plísně jsem si zatím nikde nevšiml, ani není cítit pach mokrého domu. V příloze naleznete fotografie, které dokumentují stav domu.
Jsem v tomto ohledu úplný laik, a proto potřebuji poradit, jak postupovat při hydroizolaci takového objektu. Mohl by mi někdo doporučit postup nebo na co si dát pozor? Jaké předběžné informace bych si měl zjistit před samotnou prací?
Rád bych se také zeptal na orientační cenu, pokud by hydroizolaci prováděla firma. Pokud by to vycházelo velmi draho, chtěl bych to zkusit svépomocí, proto bych uvítal i rady pro tento případ.
O nevhodné střeše vím a plánuji jí (nejspíše také svépomocí) vyměnit a opravit.
Děkuji.
V jednom baráku máme podobnou podlahu. Podle sondy zhutnili jílové podloží, na to nalili vrstvu asfaltu a na to beton.…
před 3 měsíci
Základ je pod obvodovou zdí a tam jste asi nekopal. Tou chem. cestou se to nechá udělat i svépomocí. Ten krém koupíte…
před 3 měsíci
To já opravdu také ne. Na podřezáním jsem právě uvažoval, ale představa jak by se to realizovalo u 80cm zdiva + když…
před 3 měsíci
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení