Dobrý den, chci se zeptat zda-li zde má někdo zkušenosti se zpevněním břehu rybníka. Zákazník si přeje v rámci zahradních úprav vyřešit možnou budoucí erozi půdy. Břeh je prozatím zpevněný většími kameny zhruba 0,5m pod hladinou a na tom vrstva drobnějšího kamene. Zákazník by si přál stupňovitě zpevnit daný břeh
Napadlo mě podel břehu zapustit dvě řady gabionu v různých výškách. Jedna řada by byla v podstatě téměř celá ve vodě a druhá by byla cca 30-40 cm nad hladinu. Zajímalo by mě, jestli by to i bez kotvení do podkladu mohlo plnit účel, tím že to bude taková váha propletená v celé délce, případně jestli existují jiné varianty, jak by to mohlo jít. Životnost gabionu je podle internetových zdrojů i více jak 60 let, jen si nejsem jistý u varianty, kdy je v permanentním kontaktu s vodou. Měl jsem představu použít gabinove koše o výšce 0,5m. Díky za každou radu.
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení