Zpevnění břehu rybníka

Reklama
TK Tomáš Kober @tomas.kober před 3 měsíci21.06.2024 23:26:00
Zpevnění břehu rybníka

Dobrý den, chci se zeptat zda-li zde má někdo zkušenosti se zpevněním břehu rybníka. Zákazník si přeje v rámci zahradních úprav vyřešit možnou budoucí erozi půdy. Břeh je prozatím zpevněný většími kameny zhruba 0,5m pod hladinou a na tom vrstva drobnějšího kamene. Zákazník by si přál stupňovitě zpevnit daný břeh
Napadlo mě podel břehu zapustit dvě řady gabionu v různých výškách. Jedna řada by byla v podstatě téměř celá ve vodě a druhá by byla cca 30-40 cm nad hladinu. Zajímalo by mě, jestli by to i bez kotvení do podkladu mohlo plnit účel, tím že to bude taková váha propletená v celé délce, případně jestli existují jiné varianty, jak by to mohlo jít. Životnost gabionu je podle internetových zdrojů i více jak 60 let, jen si nejsem jistý u varianty, kdy je v permanentním kontaktu s vodou. Měl jsem představu použít gabinove koše o výšce 0,5m. Díky za každou radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.