Viadrus U22

Rubriky:

AP Adam Pospíšil @adam.pospisil574 před 2 měsíci05.07.2024 20:25:53
Viadrus U22

Mám litinový kotel Viadrus U22. Od zaří zakázaný. Kotel je 40 let starý, ale perfektně fungující a jsem maximálně spokojený. Nechci se kotle vzdávat, všude čtu o tom, jak nové plechové kotle korodují a dlouho nevydrží. Říkal jsem si, že když se naučím topit v kotli tak, že nebude kouřit, tak se ho nebudu muset vzdávat. Četl jsem si rozsudek Ústavního soudu z roku 2017 kde je napsáno, že nedotknutelnost obydlí může být v souladu se zákonem o ochraně ovzduší prolomena pouze tehdy, pokud existují důkazy (je zde jasně uvedeno fotografie o nepřípustné tmavosti kouře a nebo videozáznam). Na internetu jsem našel na YouTube spoustu videí od Polaků, jak ve Viadrus u topí takzvaně "odshora" to znamená, že kotel naplní uhlím až po spodní okraj přikládacích dvířek, nahoru dají třísky a zapálí. Podle videí naprosto bez kouře. Zkoušel jsem to asi desetkrát a bohužel mi to nejde. Ze začátku to jakžtakž funguje, ale nakonec ten kotel vždy začne prohořívat a to je strašný kouř a smrad z komína. Vysvětlení je, že nějakým způsobem ty žhavé uhlíky propadnou na rošt a ono to začne prohořívat odspodu. Vážně nevím proč. Zkoušel jsem to s hnědou kostkou, ořech 1, ořech 2 i brikety Rekord velikost 2. Výsledek vždy stejný. Co dělám špatně? Děkuji za jakoukoliv radu. To nemluvím o tom, že na nový kotel nemám ani finance, i s dotacemi člověk musí zaplatit třeba 200 tisíc ze svého.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

28 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.