Dobry den,
chystam se stavet bazen ze ztraceneho bedneni a resim dilema ohledne tepelne izolace a skladby dna bazenu. Mel jsem takovouto predstavu. 20cm zhutneneho sterku, 15 cm 2x armovana zelezobetonova deska. Na tuto desku zalozit a vyzdit ze ztraceneho bedneni vlastni bazen (pochopitelne proarmovano). Z vnitrni strany mrazuvzdornym lepidlem nalepit 5cm extrudovaneho polystyrenu, na to perlinka, geotextilie a folie. Nevim ale, jak udelat dno. Predstava byla takovato. Na ZB desku dat take 5cm extrudovaneho polystyrenu, na to dat dalsich cca 6 cm betonoveho poteru ( do polystyrenu a poteru nainstalovat bazenovou vypust), perlinka, geotextilie a folie. Ma nekdo takovouto zkusenost? Ten poter je tam proto, ze se mi bude lepe chytat rovina na osazeni bazenove vypuste nez primo do desky. To ze to bude o neco drazsi me az tak netrapi. Jenom by me zajimalo, jestli by to takto mohlo byt nebo je to hloupost, ze ktere by do budoucna mohli byt problemy.
Diky
Já mám 10cm polystyrénu jako ztracené bednění zalité 10cm betonu a kantku. Na zhutněné strusce 15cm železobeton s 5cm…
před 2 měsíci
Pod potěrem nějaká velká deformace nehrozí. Horší by to bylo u paty na boku bazénu, kde chcete dát jen perlinku do…
před 2 měsíci
Hloubka je 1.45m. Jde mi o to, jestli se polystyren pod poterem hmotnosti vody nestlaci a tim padem neklesne treba o…
před 2 měsíci
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení