Mobilní klimatizaceZdravím, chci se zeptat na pár zákonitosti k mobilní klimošce.
Rodiče jsou už staří a tyto vedra už hůře snášejí. V panelákovém bytě je na padnutí. Nemohou mít split, ale mají balkon na který po čas dne svítí slunce.
Shodou okolností se mi do ruky dostala mobilní klimoška. Odzkoušel jsem jí a funguje. Z vrchu jde chlad a zezadu teplo. Nad a pod tím zadním výfukem jsou mřížky kudy se nasává vnitřní vzduch. Klimoška má i funkci Ohřev, Vítr a Odvlhčení. Také má 160mm rouru a takový ten rukáv do okna. 3,5kW chladící výkon.
Chtěl bych jim to tam dát, ale nemám s tym žádné zkušenosti(vlastně s žádnou klimou). Vím, že to není žádná hitparáda, ale když bych udělal nějaké zaizolování, snad to bude stačit na 2 místnosti.
Na YT jsem viděl, jak mají lidi rouru z okna a kolem ten rukáv. Klima nasávala vnitřní časem ochlazený vzduch a ten posílala zase ven. Někde přes škvíry v domě se zase tlačí do domu teplý vzduch z venku. Nebylo by lepší, kdyby se ty nasávací mřížky oblepily nějakým vakem a nějakou druhou flexi 160mm rourou z druhého okna(mají rohový byt) nasávat vzduch z venku? Anebo ještě lépe, když bych vystrčil jednotku na balkon a udělal lapací vak nad tím výduchem studeného vzduchu a prostrčil hadici přes dveře balkonu. A škvíru mezi oknem a rámem okna bych zatěsnil nějakými hadrami? Na balkoně dnes měli(tata mi změřil) 34°C ve stínu. Doma do 30°.
děkuji za rady