Obecní kanalizace a septik miDobrý den,u nás v obci probíhá výstavba nové čov a částečná nová výstavba gravitační kanalizace nápojena na stávající splaškovou kanalizaci ,tato kanalizace bude ústit do přečerpávací stanice z níž bude přečerpána do nové čov.Z dokumentů a projektu vyplývá , že po dokončení stavby se předpokládá vyřazení stávajících septiků a připojení domovní kanalizace napřímo do nové.Z dokumentů též vyplývá , že budou nové zbudovány odbočky z hlavní kanalizace na hranici pozemku obyvatel a nebo na hranici obecního pozemku a budou zaslepeny,aby se mohli obyvatelé připojit.V zprávě k projektu bylo napsáno,že situace stávající kanalizace je v projektu popsána z dostupných informací a dokumentů a zhotovitel musí na místě provést místní šetření pro zjištění opravdového vedení kanalizace.Toto zhotovitel neprovedl a tím se stalo,že naše vyústění a dalších domu není v projektu zakresleno a zhotovitel předpokládá zhotovení přípojek před domy,alespoň toto mi bylo sděleno stavbyvedoucím zhotovitele .Toto řešení by ale bylo velice nákladné ,museli by SME na svém pozemku zbudovat přečerpávací jímku ,zavést elektřinu k přečerpávací jímce a investice do tohoto řešení by bylo kolem 100 tisíc korun.Nyni je situace taková, že nechali stávající odtok z našeho septiků vyústění do skruže bez zhotovení odbočky na hranici obecního pozemku.Po rozmluvě se stavbyvedoucím zhotovitele mi byl sděleno, že nic už předělávat nebudou a že jak je vyústění zhotoveno,tak je bez problémů vyhovující připojení našeho domu na přímo s budoucím vyřazení septiku.V příloze zasílám fotografií stavu a prosím o vyjádření,jestli je to takhle vhodné k připojení a zcela vyhovující jak mi sdělil stavbyvedoucí.dekuji vám za odpověď