Obecní kanalizace a septik mi

Obecní kanalizace a septik mi

Dobrý den,u nás v obci probíhá výstavba nové čov a částečná nová výstavba gravitační kanalizace nápojena na stávající splaškovou kanalizaci ,tato kanalizace bude ústit do přečerpávací stanice z níž bude přečerpána do nové čov.Z dokumentů a projektu vyplývá , že po dokončení stavby se předpokládá vyřazení stávajících septiků a připojení domovní kanalizace napřímo do nové.Z dokumentů též vyplývá , že budou nové zbudovány odbočky z hlavní kanalizace na hranici pozemku obyvatel a nebo na hranici obecního pozemku a budou zaslepeny,aby se mohli obyvatelé připojit.V zprávě k projektu bylo napsáno,že situace stávající kanalizace je v projektu popsána z dostupných informací a dokumentů a zhotovitel musí na místě provést místní šetření pro zjištění opravdového vedení kanalizace.Toto zhotovitel neprovedl a tím se stalo,že naše vyústění a dalších domu není v projektu zakresleno a zhotovitel předpokládá zhotovení přípojek před domy,alespoň toto mi bylo sděleno stavbyvedoucím zhotovitele .Toto řešení by ale bylo velice nákladné ,museli by SME na svém pozemku zbudovat přečerpávací jímku ,zavést elektřinu k přečerpávací jímce a investice do tohoto řešení by bylo kolem 100 tisíc korun.Nyni je situace taková, že nechali stávající odtok z našeho septiků vyústění do skruže bez zhotovení odbočky na hranici obecního pozemku.Po rozmluvě se stavbyvedoucím zhotovitele mi byl sděleno, že nic už předělávat nebudou a že jak je vyústění zhotoveno,tak je bez problémů vyhovující připojení našeho domu na přímo s budoucím vyřazení septiku.V příloze zasílám fotografií stavu a prosím o vyjádření,jestli je to takhle vhodné k připojení a zcela vyhovující jak mi sdělil stavbyvedoucí.dekuji vám za odpověď

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.